Volvo: EV’s vanaf 2025 volledig lucratief

Blijft duur, maar wordt beter

Polestar 2

Op dit moment zijn elektrische auto’s nog erg duur om te maken, maar Volvo verwacht dat de marges op deze voertuigen vanaf 2025 vergelijkbaar zullen zijn met die op auto’s met een verbrandingsmotor.

Volvo’s moederbedrijf Geely maakte vandaag bekend dat de winst flink is toegenomen. In de komende jaren wil het bedrijf, onder meer door het nieuwe merk Polestar, stevig gaan inzetten op elektrisch rijden. Dat moet natuurlijk bovenal winstgevend zijn en dat is volgens Volvo geen enkel probleem.

Volvo’s CEO Hakan Samuelsson stelt tegenover Reuters dat de marges op elektrische auto’s in 2025 zeker gelijk zullen zijn aan die van auto’s met een verbrandingsmotor in dat jaar. Tegelijkertijd wil dat niet zeggen dat er over zes jaar net zoveel geld wordt verdiend aan EV’s als dat er in 2015 met reguliere auto’s werd binnengehaald, zegt hij. EV’s blijven nu eenmaal duur, maar moeten kortom over enkele jaren evengoed net zo winstgevend zijn als alle andere modellen. Ook een afnemende marge op auto’s met een benzine- of dieselmotor draagt daaraan bij.

Reuters meldt dat autombouwers verwachten de komende jaren 300 miljard euro minder uit te hoeven gaan geven aan de technologie achter EV’s, maar zich tegelijkertijd realiseren dat het bouwen van elektrische auto’s dankzij dure onderdelen en een startende afzetmarkt voorlopig een dure aangelegenheid zal zijn.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.