Volvo en Waymo gaan autonome auto bouwen

Taxi!

Volvo Drive Me-project autonoom

Volvo gaat samen met het Google-zusterbedrijf Waymo aan een zelfrijdende auto werken. Dat maken de bedrijven bekend. Het gaat om een elektrisch voertuig dat ingezet moet kunnen worden voor taxidiensten.

Waymo gaat zich richten op de technologie rond autonoom rijden, niet alleen de software maar ook hardware zoals camera's en sensoren. Het ontwerp en de productie van de voertuigen komt bij Volvo te liggen. De twee bedrijven hebben niet bekendgemaakt wanneer de auto klaar moet zijn.

Volvo werkt op dit moment ook al voor taxibedrijf Uber om zelfrijdende voertuigen te leveren. Het Zweedse bedrijf blijft dat doen, ook nu het een samenwerking met Uber-concurrent Waymo aangaat. Hoewel Waymo niet op dezelfde schaal taxidiensten aanbiedt als Uber, zitten de twee bedrijven wat dit betreft wel in elkaars vaarwater.

De plannen voor Ubers inzet van zelfrijdende auto's liepen in 2018 een klap op nadat een testvoertuig betrokken raakte bij een dodelijk ongeval. De auto botste tegen een voetganger aan. Later bleek dat de menselijke bestuurder, die moet ingrijpen als dat nodig is, afgeleid was.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.