'Volvo duikt niet onder 40-serie'

Geen opvolger voor C30 op komst

'Volvo duikt niet onder 40-serie'
Binnen afzienbare tijd heeft Volvo een compleet nieuwe 40-serie in de showrooms staan. Wie hoopt op een model dat lager in de pikorde is gepositioneerd, hoeft niet bij de Zweden aan te kloppen.

Dat blijkt uit berichtgeving van Car and Driver, dat gesproken heeft met Hakan Samuelsson, CEO van Volvo. Ondanks dat ook in compactere segmenten een groeiende interesse lijkt te zijn voor 'premium'-modellen, zegt de topman dat het merk geen model onder de 40-serie zal aanbieden. "We zouden het CMA-platform natuurlijk kunnen verkleinen, maar dat staat niet op de agenda", aldus Samuelsson.

Het lijkt er dus op dat er geen opvolger komt van de in 2013 van de markt gehaalde C30, een auto die met totaal 199.652 verkochte exemplaren tussen 2006 en 2013 minder succesvol was dan gehoopt. Geen C30 betekent uiteraard niet dat Volvo uitbreiding schuwt. Er gaan geruchten dat Volvo mogelijk een coupé of cabriolet aan de 40-serie zal toevoegen. Hoewel dat nog niet is bevestigd, zijn we wel zeker van de komst van de XC40, een cross-over.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.