Volvo Concept Estate onder een strakke hoes

Volvo Concept Estate
Volvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept CoupéVolvo Concept CoupéVolvo P1800Volvo P1800 ES
Stutterheim, fabrikant van onder meer op maat gemaakte autohoezen, komt met foto's van een hoes met daaronder een raadselachtige Volvo. Het lijkt te gaan om de Concept Estate, een shooting brake-versie van de in Frankfurt getoonde Concept Coupé.

Dit hebben we nog niet eerder gezien: een primeur die via een autohoezenfabrikant voortijdig op het net belandt. Toch is dat precies wat hier gebeurd lijkt te zijn. De bruine driedeurs shooting brake vertoont opvallend veel overeenkomsten met de Volvo Concept Coupé.

Een shooting brake op basis van die auto zou historisch verantwoord zijn; de grijze coupé vindt zijn inspiratie overduidelijk bij de P1800 uit de jaren zestig, en daarvan was er ook een bloedmooie driedeursvariant onder de naam P1800 ES.

Net als die P1800 ES wordt de Concept Estate gekenmerkt door een hoge schouderlijn en een lang dak. De glazen achterklep ontbreekt, maar de kenmerkende brede schouders zijn wel aanwezig en worden geaccentueerd door de bijzonder vormgegeven achterlichten. De Concept Coupé was een vingeroefening voor Volvo's toekomstige designtaal, al gingen er eerder al geruchten dat er misschien een kleine oplage gebouwd zou worden.

Wat de toekomst van deze Estate wordt en hoe de auto er zonder bedekking uitziet, weten we binnenkort, als Volvo het op maat gemaakte doek er in Genève vanaf trekt.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.