Volkswagen's grootste SUV onder het mes

Straktrekkerij voor Volkswagen Teramont

Volkswagen Teramont facelift

Op internet circuleren de eerste foto's van de vernieuwde Volkswagen Teramont, een auto die de Amerikaanse consument beter kent als de Atlas. De Teramont krijgt een net even andere snuit aangemeten dan z'n technisch vrijwel identieke broer.

Volkswagen breidde zijn leveringsgamma in 2016 uit met een SUV die wat formaat betreft boven de Touareg werd geparkeerd. De zo'n vijf meter lange SUV werd als Volkswagen Atlas op de Noord-Amerikaanse markt gebracht en werd speciaal voor de Chinese markt omgedoopt tot Teramont. De Amerikaanse Atlas ging begin vorig jaar onder het mes en ook de Teramont is inmiddels in het geniep van de snijtafel geklauterd. Dit zijn de eerste foto's van de vernieuwde Teramont.

Volkswagen Teramont facelift

Volkswagen Teramont (2016 - 2021)

De Amerikaanse Atlas kreeg tijdens zijn facelift een behoorlijk nieuwe snuit aangemeten, compleet met nieuwe koplampen, gewijzigde bumpers en een set nieuwe koplampen. De Chinese Teramont wordt net even anders aangepakt. De door joint-venture SAIC-Volkswagen geproduceerde Teramont krijgt een plattere grille waar het merk één lamel uit heeft verwijderd. Opnieuw loopt de grille visueel in de koplampen door, maar de vorm van de koplamp zelf is met een uitloper omlaag net even anders.  Ook hier zien we een nieuwe voorbumper, al is het opnieuw een exemplaar met een forse skidplate. Achterop monteert Volkswagen volledig nieuwe verlichting. Over de gehele breedte van de kont loopt een brede rode, waarschijnlijk reflecterende strook waarin nieuwe achterlichten zijn ondergebracht. Die nieuwe lichtunits worden zo te zien middels een ledstrip met elkaar verbonden.

Volkswagen Teramont facelift

Volkswagen Teramont (2016 - 2021)

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.