Volkswagen Tharu speciaal voor China

Mini-Teramont

Volkswagen Tharu
De cross-overchaos in het internationale leveringsgamma van de Volkswagen Group wordt weer iets warriger. Volkswagen voegt deze Tharu namelijk aan zijn portfolio toe.

Voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe Touareg presenteerde Volkswagen in China een studiemodel met de ongeïnspireerde naam Powerful Family SUV (foto 3 en 4). Die toen praktisch productierijpe concept-car droogt nu op als Tharu en is bestemd voor de Chinese markt.

De Tharu is een door de joint-venture SAIC-Volkswagen ontwikkelde SUV die 4,45 meter lang, 1,84 meter hoog en 1,63 meter breed is. De wielbasis bedraagt 2,68 meter. Op de motorenlijst zet Volkswagen een 115 pk sterke 1.2 TSI en een 150 pk sterke 1.4 TSI. Schakelen gaat door middel van een DSG-transmissie. Het ontwerp lijkt samengesteld te zijn uit bekende Volkswagen-elementen. Zo doet de neus bijvoorbeeld sterk denken aan die van de Teramont/Atlas.

De exacte positionering van de Tharu is, zoals praktisch altijd bij nieuwe Chinese modellen van de Volkswagen Group, ietwat onduidelijk. Volkswagen heeft in China joint-ventures met zowel SAIC als FAW. De twee samenwerkingsverbanden bouwen en ontwikkelen los van elkaar modellen. FAW-Volkswagen biedt op cross-over- en SUV-gebied alleen de T-Roc aan. SAIC-Volkswagen, dat deze Tharu bouwt, heeft nog altijd de oer-Tiguan in productie en bouwt de Tiguan Allspace en de Teramont/Atlas. Het is niet ondenkbaar dat SAIV-Volkswagen deze Tharu inzet als vervanger van de eerste generatie Tiguan.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.