Volkswagen Teramont X gepresenteerd

'Teramont Coupé' nu officieel

Volkswagen Teramont X

Volkswagen heeft in China officieel het doek getrokken van de auto die wij eind vorig jaar al van alle kanten hebben laten zien: de Teramont X.

Vorig jaar doken de eerste onofficiële foto's op van een nieuwe voor de Chinese markt bestemde SUV van Volkswagen, een exemplaar met een relatief sterk aflopende daklijn en daarmee een tegenwoordig zo populaire 'Coupé-SUV'. De basis van de Teramont X is natuurlijk al in de naam verborgen. Deze SUV is een Teramont, een SUV die in de Verenigde Staten 'Atlas' heet, met een sportiever uiterlijk. In feite hebben we hier te maken met de productieversie van de Atlas Sportcross. Het is aannemelijk dat ook de Atlas dus een dergelijke 'coupéversie' krijgt.

De Teramont X is 4,9 meter lang, 1,99 meter breed en 1,72 meter hoog. Daarmee is hij enkele centimeters korter en lager dan het reguliere model. De wielbasis verandert niet en is ook nu 2,98 meter. Volkswagen geeft de Teramont X andere achterlichten en natuurlijk ligt de achterruit vlakker, maar daar zijn de grote verschillen ten opzichte van het al bekende type wel genoemd. Op de Chinese markt komt de auto beschikbaar met een geblazen 2.0 die leverbaar is met 186 pk/320 Nm en met 220 pk/350 Nm. Bovenaan de motorenlijst staat een 2,5-liter grote V6, een turbokrachtbron die 300 pk en 500 Nm opwekt. 4Mption-vierwielaandrijving is op verschillende varianten mogelijk. Verwacht deze Teramont X overigens niet op de Europese wegen te gaan komen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.