Volkswagen Atlas Basecamp Concept gepresenteerd

Puur voor de show

Volkswagen Atlas Basecamp
Volkswagen Atlas BasecampVolkswagen Atlas BasecampVolkswagen Atlas BasecampVolkswagen Atlas BasecampVolkswagen Atlas BasecampVolkswagen Atlas BasecampVolkswagen Atlas Basecamp

Volkswagen trekt het doek van een speciaal voor de New York International Auto Show geprepareerde versie van de Atlas: de Atlas Basecamp.

In diverse landen buiten Europa verkoopt Volkswagen de Atlas, een SUV die 5 meter lang, bijna 2 meter breed en 1,77 meter hoog is. Die grote broer van de Touareg, die in China overigens Teramont heet, wordt voor de New York International Auto Show in een speciaal showpak gehesen.

Volkswagen doopt de showauto de Atlas Basecamp Concept. Zoals zijn naam al doet vermoeden is de Atlas lekker 'avontuurlijk' en dus voorzien van offroadbanden, een aangepast onderstel en kunststof panelen op de koets. Ook maakt de auto kennis met een op het dak geplaatste lichtbalk en een dakdrager. De Atlas wordt verder aangekleed met rode biesjes, heeft een mobiel toilet en een douche aan boord  en om extra te benadrukken dat de Atals Basecamp een echte globetrotter is, hangt Volkswagen er voor de gelegenheid een heftig ogende aanhanger aan. Onder de kap een 276 pk sterke 3,6-liter zescilinder, een machine die is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Zeer waarschijnlijk komt een deel van de op deze showauto zichtbare accessoires later ook daadwerkelijk beschikbaar.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.