Vernieuwde Toyota RAV4 ook als Hybrid

Toyota RAV4 Hybrid en facelift
Toyota zet in New York de RAV4 in de schijnwerpers. De SUV krijgt een facelift en komt voor het eerst ook als Hybrid op de markt.

Toyota heeft ervoor gekozen om de onthulling van de RAV4 Hybrid te laten samenvallen met de presentatie van een milde facelift. De vernieuwde RAV4 is te herkennen aan gewijzigde, iets kleinere koplampunits, een nieuwe grille en nieuw bumperwerk. Daarmee past de SUV stukken beter bij de rest van het - eveneens onlangs aangescherpte - Toyota-gamma. Aan de achterzijde is de RAV4 van zijn pre-faceliftbroers te onderscheiden door andere achterlichtunits en opnieuw getekende bumpers.

Groter nieuws vinden we onder de kap. Toyota voegt namelijk voor het eerst een Hybrid aan de RAV4-familie toe. Onder de kap zit een 2,5-liter benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor. De elektro-unit houdt zich alleen bezig met de achteras. Gegevens over zijn prestaties hebben we nog niet. Wel geeft Toyota een maximum aanhangergewicht op van 1.650 kilogram en dankzij Trailer Sway Control moet de aanhanger netjes in het gareel blijven.

Het interieur is voorzien van fraaiere materialen en aan het instrumentarium is een kleurenscherm toegevoegd. 360 Panoramic View Monitor behoort tot de opties, evenals adaptieve cruisecontrol en een Pre-Collision System met voetgangersdetectie. De veiligheidslijst gaat verder met zaken als Lane Departure Alert, Auto High Beam en Road Sign Assist.

Wie interesse heeft in een nieuwe Toyota RAV4 moet nog even geduld hebben; pas in het eerste kwartaal van 2016 staat hij bij de Nederlandse dealers.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.