Vernieuwde Land Rover Discovery Sport gesnapt

Onderhuids grondig vernieuwd

Land Rover Discovery Sport spyshots

Grenzen zijn niet altijd even duidelijk aan te wijzen en dat geldt ook voor de scheidslijn tussen een facelift en een nieuwe generatie. Land Rover stelt met deze vernieuwde Discovery de grenzen in ieder geval ter discussie.

Het is 2014 als Land Rover de Freelander achter de geraniums parkeert en de Discovery Sport als opvolger naar voren schuift. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en is er in SUV-land een hoop veranderd. De Disco' Sport wordt op de snijtafel gelegd, een gelegenheid waarbij met name de techniek van de SUV wordt vernieuwd. De Discovery Sport staat op Jaguar Land Rovers D8-basis, een niet al te fris platform meer. De aan het EUCD-platform van Ford gerelateerde basis werd immers al gebruikt door de eerste generatie van de Range Rover Evoque. Die is aan een nieuwe generatie geholpen en maakte bij die generatiewissel kennis met een grondig herziene versie van zijn oorspronkelijke basis. Straks profiteert dus ook de Discovery Sport van dat vernieuwde platform. De vernieuwde Discovery Sport zal in ieder geval een stuk lichter worden én moet plek kunnen bieden aan een relatief groot accupakket. Een onthulling verwachten we nog in de eerste helft van dit jaar. Of ook de ietwat zwaarlijvige Jaguar E-Pace, die in 2017 werd gepresenteerd, van het nieuwe platform profiteert, lijkt onwaarschijnlijk.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.