Verkoop occasions op hoogste niveau in 9 jaar

Veel import om aan vraag te voldoen

Verkoop occasions op hoogste niveau in 9 jaar
De verkoop van tweedehands auto's is vorige maand uitgekomen op het hoogste niveau in negen jaar. In totaal wisselden 177.768 occasions van eigenaar. Dat blijkt maandag uit cijfers van brancheorganisatie Bovag.

De stijging komt deels doordat autohandelaren steeds vaker auto's importeren uit het buitenland. In eigen land zijn niet genoeg jonge en compacte benzineauto's beschikbaar om aan de vraag te voldoen.

De verkopen in de eerste helft van het jaar stegen met 5,5 procent naar 989.919 en kwamen daarmee op het hoogste peil in tien jaar. Zo'n 60 procent van de verkopen kom op het conto van autohandelaren, de overige 40 procent betreft verkopen door particulieren onderling. In 2012 waren bij 45 procent van de verkopen nog alleen particulieren betrokken.

In totaal zullen dit jaar naar schatting 1,9 miljoen tweedehands auto's worden verkocht. Daarvan worden er 1,1 miljoen verkocht door autohandelaren.

Volkswagen was in zes maanden van 2016 met een marktaandeel van 12,7 procent veruit het populairste merk op de Nederlandse occasionmarkt. Opel volgt met 8,7 procent op de tweede plaats, vlak voor Peugeot. De top 5 wordt gecompleteerd door Renault en Ford.

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.