Van 0-100 km/h in 3 seconden? Nu meer dan 20 modellen, in 2012 slechts één!

Extra tool voor zoeken op acceleratietijd

Tesla Model S Plaid

Onlangs concludeerden we al dat we extra tools moesten toevoegen aan onze autozoeker in Carbase omdat de acceleratietijden van nieuwe auto’s zo belachelijk veel sneller zijn geworden. We hebben ze ingebouwd hoor! Je kunt bij het zoeken op acceleratietijden nu ook filteren op 0-100 km/h in sneller dan 4 of zelfs 3 seconden. Dat laatste hebben we meteen even voor jullie gedaan. 

Hebben ze bij AutoWeek niets anders te doen, zul je misschien denken maar feit is wel dat Carbase op deze site je aan alle cijfers over alle in Nederland leverbare auto’s helpt. Je kunt op talloze manieren zoeken naar auto’s. Bijvoorbeeld door te filteren op acceleratietijden voor de sprint van 0 naar 100 km/h. Dat kon tot voor kort op sneller dan 5 seconden als snelste voorwaarde, maar omdat nu zo veel auto's een sprinttijd van 4 seconden halen, hebben we er twee filters aan toegevoegd. 

Mag ook wel, want de snelste EV’s halen al tijden die tot voor kort alleen voorkwamen in het domein van supercars. Een Tesla Model 3 Performance doet het bekende sprintje in 3,3 seconden, de Nio ET7 komt met 3,8 seconden ook aardig van zijn plek.

Nio ET7

Nio ET7 doet het in 3,8 seconden.

Nog altijd de GT-R in de lijst

Wil je een sportwagen waarmee je die EV-jongens echt achter je kunt houden dan kun je nu dus zoeken op een sprinttijd die onder de 3 seconden ligt. Zelfs als je open en dichte versies van hetzelfde automodel samenvoegt kom je uit op meer dan 20 modellen. We hebben het ook even gedaan voor de situatie zoals die tien jaar geleden was: alleen de destijds drie jaar oude Nissan GT-R was zo snel. Bij de auto’s die het nu halen zit de GT-R overigens nog steeds. Maar ook de Plaid-versies van de Tesla Model S en de Model X. Alle McLarens, heel veel Ferrari's, de Donkervoort D8 GTO en uiteraard de Porsche 911 Turbo S en de snelste Taycans. 

Nissan GT-R T-Spec

Lezersreacties (148) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.