Vaarwel Micra, welkom Nissan Sway!

Nissan Sway Concept
Nissan Sway ConceptNissan Sway ConceptNissan Sway ConceptNissan Sway ConceptNissan Sway Concept
Nissan heeft het doek verwijderd van de Sway Concept: een hippe stadsrakker die vooruitblikt op de volgende generatie Micra!

Na een reeks teasers heeft Nissan in Genève de Sway Concept gepresenteerd, een 4.010 mm lange hatchback die al een beetje weggeeft hoe de volgende generatie van de Micra eruit gaat zien.

Nissan heeft de designtaal die we kennen van de Qashqai en Juke losgelaten op een compacter model. Volgens de Japanners is -ie speciaal toegespitst op de smaken van de Europese consument. Het interieur is nog lekker futuristisch en is afgewerkt met aluminium delen.

Vanbuiteen zien we de bekende V-motion grille, een 'zwevend dak', kenmerkende Led-boomerang-lichtunits en een bijzondere C-stijl die wel al zagen op de Lannia Concept. Een B-stijl ontbreekt overigens en de achterste portieren slaan andersom open. De ontwerpers hebben duidelijk werk van de Sway gemaakt. Zn lakkleur is bluish dawn grey gedoopt.

Wat er onder de kap komt te liggen, is nog niet bekend. Over de nieuwe Micra weten we verder alleen dat hij in Renaults Flins-fabriek - even buiten Parijs - geproduceerd gaat worden.

PRIVATE LEASE Nissan Micra

DirectLease
Nissan Micra I-GT 92 N-Design (5D/5H)
€ 405
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum