Update voor Mazda CX-3 kleedt gamma uit

Vanaf juli al beschikbaar

Mazda CX-3

Mazda komt met een update voor de CX-3. Verwacht echter geen rigoureuze veranderingen op uiterlijke basis; de Skyactiv-G-motor stoot nu wel minder CO2 uit. Wat echter wel opvalt is het gamma, want die is helemaal uitgekleed.

Door de komst van de volledig elektrische MX-30, de CX-30 en de iets gewijzigde CX-5 kon de compactere CX-3 niet achterblijven. Mazda komt dan ook met een zogenoemde ‘modeljaarupdate’. Dit heeft echter best grote gevolgen, want vanaf volgende maand is de CX-3 voorlopig maar in één uitvoering beschikbaar. Het motorengamma is volledig uitgekleed waardoor alleen de 120 pk sterke Skyactiv-G benzinemotor overblijft. Door cilinderuitschakeling bij deze motor stoot hij voortaan wel iets minder CO2 uit en is de emissie verlaagd naar 140 g/km. Vanaf de update is de CX-3 in eerste instantie enkel leverbaar in combinatie met de handgeschakelde zesbak.

Voorlopig is de CX-3 slechts in één uitrustingsniveau beschikbaar: de Sport Selected-uitvoering. Deze versie is voorzien van onder andere 18-inch lichtmetaal, stoelverwarming voor, climatecontrol een 7-inch multimediasysteem. Prijzen beginnen bij €25.990. In de private lease kost de CX-3 minimaal €399.

Door de update worden de Skyactiv-G 150 AWD en Skyactiv-D 116 dus uitgezwaaid. Deze keren in een later stadium ook niet meer terug in de compacte SUV. Luxere uitvoeringen van de CX-3 volgen wel op een later moment. Ook de zestraps automaat wordt later dit jaar weer leverbaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum