Tweede ronde voor Subaru Viziv Concept

Subaru Viziv 2 Concept
Subaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 ConceptSubaru Viziv 2 Concept
Vorig jaar presenteerde Subaru de Viziv Concept, een diesel-hybride cross-over. Vandaag presenteert het Japanse merk een nieuw studiemodel van een toekomstige cross-over.

Subaru doopt de tweede Viziv niet heel fantasierijk Viziv 2, wat niet wegneemt dat we een lekker origineel vormgegeven studiemodel krijgen voorgeschoteld. Viviz staat nog altijd voor Vision of Innovation, maar in dit geval zien we een vijfdeurs in plaats van een driedeurs model. De achterste portieren zijn kundig in het ontwerp verstopt.

Het studiemodel meet 4,44 m in de lengte, is 1,92 m breed en 1,53 m hoog. Met z'n 20-inch wielen ziet de Subaru er vrij gespierd uit, de bijzondere lichtunits aan de voorzijde priemen daarbij lekker agressief de wereld in. De hexagonale grille kennen we al van onder andere de Levorg Concept en de hagelnieuwe WRX.

De Viviz 2 is een plug-inhybride, die gebruik maakt van een geblazen 1.6-liter boxermotor die is gekoppeld aan maar liefst drie elektromotoren. Een ervan is op de vooras geplaatst, de andere twee worden aan de achterzijde gemonteerd. Hoeveel vermogen ze leveren, is niet bekend. Wel meldt Subaru dat we deze manier van vierwielaandrijving (evenals stijlelementen) in de toekomst terug zullen zien op nieuwe modellen.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.