Twee studies van Mercedes

Mercedes Vision R en Vision B
Mercedes Grand Sports Tourer 'Vision R'Mercedes Compact Sports Tourer 'Vision B'Mercedes Grand Sports Tourer 'Vision R'Mercedes Grand Sports Tourer 'Vision R'Mercedes Compact Sports Tourer 'Vision B'
Op de Autosalon van Parijs stelt Mercedes de Vision B en een Europese versie van de Vision R voor. Volgens het merk is het de aanzet tot een nieuwe modellijn. De Vision B komt volgend jaar naast de A-klasse als B-klasse op de markt.
Op de Autosalon van Parijs stelt Mercedes de Vision B en een Europese versie van de Vision R voor. Volgens het merk is het de aanzet tot een nieuwe modellijn. De Vision B komt volgend jaar naast de A-klasse als B-klasse op de markt. Mercedes liet al eerder in de Verenigde Staten de Grand Sports Tourer 'Vision R' zien. In Parijs staat de Europese uitvoering van dit model. De auto heeft een wielbasis van 2,98 meter en een zitconfiguratie van 4+2. De passagiers hebben allen de beschikking over een aparte stoel in plaats van een bank. De Vision R is voorzien van vierwielaandrijving en heeft een V6 dieselmotor met 218 pk. Daarnaast is het studiemodel voorzien van de 7G-Tronic transmissie. Vision B Bij de Compact Sports Tourer 'Vision B' is ruimte eveneens het toverwoord. De motor en transmissie zijn deels onder het passagierscompartiment weggewerkt, net als bij de A-klasse. Dit zorgt volgens Mercedes voor een ruimte die te vergelijken is met veel grotere auto's. De Vision B heeft een 140 pk 4-cilinder dieselmotor.
Volgens Mercedes zijn beide studiemodellen een vingeroefening voor een nieuw auto-concept en in de toekomst wellicht een gehele modellijn. Volgend voorjaar komt de Vision B als Mercedes B-klasse op de markt. Die mpv moet het gaan opnemen tegen auto's als de Opel Zafira en de Volkswagen Touran.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz