Turbo voor Colt en Outlander

Mitsubishi Colt 3-deurs op Autosalon van Parijs

Mitsubishi Colt CZT
Op de Autosalon van Parijs presenteert Mitsubishi de 3-deurs Colt. Ook de snelle Colt CZT en de Outlander Turbo worden dan voor het eerst getoond.
Op de Autosalon van Parijs, die duurt van 25 september tot en met 10 oktober, presenteert Mitsubishi de 3-deurs Colt. Ook de snelle Colt CZT en de Outlander Turbo worden dan voor het eerst aan het publiek getoond. De 3-deurs Colt heet CZ3 en komt begin 2005 op de markt. Alle carrosseriedelen van de 3-deurs zijn ander dan die van de 5-deurs. Hij is iets korter en de verbrede dorpels en wielkasten geven hem een wat gespierder uiterlijk. De 3-deurs wordt leverbaar met hetzelfde motorenaanbod als zijn 5-deurs broer. Dat betekent dat er 3 benzinemotoren zijn met 75, 90 en 109 pk en 2 diesels met 68 en 95 pk.
De turboversie van de Colt CZ3 wordt CZT genoemd. Dit model is voorzien van een 1,5-liter motor die 150 pk levert en een maximum koppel heeft van 210 Nm. De kleine Colt haalt er een topsnelheid mee van 210 km/h en de acceleratie van 0 naar 100 verloopt in 8,0 seconden.
Ook van de Outlander wordt op de Parijse beurs een versie met turbomotor voorgesteld. De krachtbron is een teruggetunede versie van de motor van de Lancer Evo VIII. Het is een 2,0-liter met een turbo en een intercooler die 202 pk levert en een koppel van maximaal 303 Nm. Het geeft de Outlander een topsnelheid van 220 km/h en een sprint van 0 naar 100 in 7,7 seconden. De Outlander Turbo is van zijn minder krachtige soortgenoten onder meer te onderscheiden door de ronde mistlampen aan de voorzijde en de luchtinlaat op de motorkap.

PRIVATE LEASE Mitsubishi