Troonopvolger Lamborghini Aventador in beeld

Plug-in hybride extremist

Opvolger Lamborghini Aventador
Opvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini AventadorOpvolger Lamborghini Aventador

Na zo'n twaalf jaar is het doek voor de koning van het Lambo-gamma gevallen, maar de Lamborghini Aventador krijgt natuurlijk een troonopvolger. Dankzij een nieuwe set spionageplaten kunnen we je het nieuwe huzarenstukje uit Sant'Agata Bolognese beter dan ooit laten zien.

Een snelle terugblik naar 2011, het jaar waarin Lamborghini de Murciélago een opvolger gaf in de vorm van de Aventador. Die Aventador heeft tijdens zijn circa twaalfjarige bestaan tientallen speciale versies gekregen. Van extra snelle exemplaren tot in kleine serie gebouwde versies met een compleet afwijkende koets. Ze hadden allemaal één ding gemeen: achter de voorstoelen lag een machtige 6,5-liter V12. De Aventador mag met pensioen en afgaande op deze spionageplaten staat zijn opvolger te trappelen om zijn banden te laten roken. Goed nieuws: opnieuw zal een machtige twaalfcilinder verantwoordelijk zijn voor het verbrande rubber.

Opvolger Lamborghini Aventador

Lamborghini's Aventador-opvolger

Lamborghini houdt namelijk vast aan de V12 en geeft de nog naamloze opvolger van de Aventador een twaalfcilinder. Die V12 wordt in Lambo's nieuwe topmodel bijgestaan door een elektromotor. Net als de Sián en Sián Roadster - die in de basis ook op Aventador-techniek leunen - wordt de nieuwe extremist namelijk een plug-in hybride.

Die ongetwijfeld heftige aandrijflijn wordt geheel volgens Lamborghini-traditie op spectaculaire wijze verpakt. Ook de opvolger van de Aventador krijgt namelijk een met scherpe lijnen en vouwen doorspekt exterieur, compleet met ogenschijnlijk weer een forse overhang aan de voorzijde. Achter de portieren en achter de zijruiten zitten brede sleuven om de machtige V12 fatsoenlijk te kunnen laten ademen en koel te houden. De voorruit lijkt net als bij bijvoorbeeld de Huracán optisch over te lopen in de voorklep. Opvallend is ook de vormgeving van de achterzijde: daar zien we een stel achterlichten die Lamborghini's Y-vormige lichtsignatuur naar een nieuw plan tillen. Hoog in het achterste van de supercar vinden we vier uitlaateindstukken. De Aventador had aanvankelijk centraal onderaan de achterzijde zijn stortkokers, al kreeg uitzwaaimodel LP 780-4 Ultimae ze ook al hoger in de bilpartij. Wat vermogen betreft zal de Aventador-opvolger natuurlijk niet onderdoen voor de 780 pk die de uitzwaaieditie van de Aventador op de weg brengt. We verwachten dat Lamborghini de Aventador-vervanger in 2023 op de markt brengt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum