Lamborghini hervat productie Aventador wegens scheepsramp

15 nieuwe Aventador Ultimae's

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae

Lamborghini hervat tijdelijk de productie van de Aventador. Dat meldt Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann in een gesprek met verschillende media, waaronder Automotive News. Daarmee compenseert het merk de exemplaren die verloren zijn gegaan door de scheepsramp met het autoschip Felicity Ace.

De Aventador was al met pensioen gestuurd door Lamborghini. Het merk met de stier zwaaide de succesvolle supercar uit met de LP 780-4 Ultimae, in feite een combinatie van de Aventador S en SVJ. Aan boord van de Felicity Ace bevonden zich 15 Aventador Ultimae's. Het noodlot sloeg echter toe: het schip vloog in brand en zonk uiteindelijk bij de bergingspoging, waardoor alle auto's aan boord verloren gingen. Winkelmann bevestigt dat Lamborghini alle 15 exemplaren gaat vervangen en dat het merk daarvoor de productie van de Aventador opnieuw opstart.

"We staken onze hoofden bij elkaar, en gelukkig kunnen we deze auto's vervangen, dus er is geen verlies voor onze klanten in Amerika door het gezonken schip", aldus Winkelmann. "Het was lastig met de Aventador, maar we hebben het gered." De klanten zullen wel langer moeten wachten voordat ze hun Aventador in ontvangst kunnen nemen. Winkelmann geeft nog geen indicatie hoelang het duurt voordat Lamborghini de verloren Aventadors weer heeft gebouwd.

Naast de 15 Aventadors bracht het schip ook 85 exemplaren van de Urus naar Amerika. Ook die auto's worden vervangen, net als de 189 Bentleys die aan boord van het schip waren. Bentley zegt voor de helft van die auto's al direct een oplossing te hebben en verwacht de overige helft binnen zes maanden te vervangen. De overige lading van het schip bestond vooral uit Porsches, Volkswagens en Audi's. Audi moet het verlies van zo'n 1.800 auto's opvangen. "Die kunnen we vervangen", aldus Audi-topman Markus Duesmann. "Dat kost wat tijd, maar we doen ons best."

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum