Lamborghini Countach komt terug

Terugkeer van een legende

Lamborghini Countach LP400

Verrassend nieuws uit de koker van Lamborghini. Als een donderslag bij heldere hemel kondigt het merk de terugkeer aan van de Countach. Meer informatie is er niet, maar het feit dat Lamborghini de iconische modelnaam terugbrengt doet de Lambo-fans waarschijnlijk al een sprongetje van geluk maken.

Lamborghini plaatst op zijn sociale kanalen een teaservideo waarin het geheel onverwachts aankondigt dat het modelnaam Countach weer gaat gebruiken. De Countach is de voorloper van de Diablo en daarmee dus ook de verre voorvader van de Murciélago en diens opvolger Aventador. De Aventador loopt nu op zijn laatste benen. Het model werd in 2011 tijdens de Autosalon van Genève voorgesteld en onlangs trok Lamborghini het doek van de ultieme incarnatie en uitzwaaiversie van het model: de Aventador Ultimae. Lamborghini grist nu voor de opvolger van de Aventador de modelnaam Countach uit zijn rijke geschiedenis.

Lamborghini Countach

Lamborghini Countach

In de teaservideo geeft Lamborghini verder eigenlijk niets prijs. In de 'Een icoon keert terug' geheten video zien we onder meer een met posters van de Countach volgehangen muur in de kamer van een jong kereltje, ongetwijfeld een scene waarin meerdere Lambo-liefhebbers zich herkennen. Lamborghini spreekt verder van 'de terugkeer van een droom' en sluit de video af met een zinsnede die weinig ruimte openlaat voor interpretatie: "De nieuwe Countach komt eraan".

Ondanks dat het er aanvankelijk alle schijn van had dat de opvolger van de Aventador geen twaalfcilinder meer zou krijgen, lijkt de Countach toch een machtige V12 achter de voorstoelen te krijgen. Die twaalfcilinder zou ditmaal echter bijgestaan worden door een elektromotor, wat van de auto net als bijvoorbeeld de Sian een hybride zou maken. De door designhuis Bertone getekende eerste Countach werd van 1974 tot 1990 geproduceerd en werd gedurende zijn levensloop steeds fanatieker volgehangen met uitbundig spoiler- en over de top bumperwerk dat de jaren tachtig definieerde. Met name de 25th Anniversary editie staat bekend als variant waarbij nog weinig van het platte, minimalistische ontwerp is overgebleven.

Het eerste prototype van de oer-Countach werd in 1971 tijdens de Autosalon van Genève aan het publiek getoond. Dat is dit jaar exact 50 jaar geleden. Het zou ons dan ook niet verbazen als Lamborghini de nieuwe Countach nog dit jaar laat zien, al dan niet in conceptvorm.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.