Toyota Yaris ook uit Tsjechië

Uitbreiding

Toyota Yaris

Evenals de vorige Aygo gaat Toyota de nieuwe Aygo X in Tsjechië produceren. Daar loopt straks ook de auto van de band waarmee de Aygo X zijn platform deelt. Toyota voegt de Yaris namelijk toe aan het productieportfolio van zijn Tsjechische fabriek.

Sinds vrijwel direct na de introductie van de eerste generatie Yaris produceert Toyota de voor de Europese markt bestemde versies van dat model in het Frankrijk gelegen Valenciennes. Toyota gaat de Yaris nu ook op een tweede locatie in Europa produceren: Tsjechië.

Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) in het Tsjechische Kolín is de tweede Europese geboorteplaats van de Yaris. Toyota kan de Yaris aan die faciliteit toevoegen nu die fabriek volledig in handen van Toyota is. Voorheen beheerde het samenwerkingsverband tussen Toyota, Peugeot en Citroën - ook de C1 en 108 werden er namelijk gebouwd - die fabriek. Toyota heeft naar eigen zeggen meer dan €180 miljoen in de fabriek gepompt om de boel klaar te stomen voor de productie van modellen op het TNGA-B-platform dat onder zowel de Yaris als de Aygo X zit.

Toyota gaat in Tsjechië zowel de Yaris met conventionele benzinemotoren als de Yaris Hybrid bouwen. Leuk weetje: in Nederland kiest ruim 90 procent van de Yaris-klanten voor de hybride versie.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.