Toyota komt met nieuwe middelgrote pick-up

Hoekiger

Toyota Tacoma

In Nederland is de Hilux de enige en direct grootste pick-up van Toyota die je kunt kopen. In onder meer de Verenigde Staten heeft de Hilux nog twee grotere broers: de Tacoma en de Tundra. Die eerste wordt spoedig vernieuwd en Toyota warmt ons alvast op voor zijn komst.

De Toyota Tacoma is al sinds het midden van de jaren 90 de grotere broer van de Hilux. Het huidige model stamt uit 2015 draait zodoende al acht jaar mee. Eerdere generaties van de Tacoma hadden een carrière van zo'n tien jaar en dus is het de vraag of Toyota de Tacoma daadwerkelijk volledig vernieuwd en aan een nieuwe generatie helpt, of slechts een zeer grondige facelift geeft. Hoewel de raam- en deurpartij van de Tacoma op eerder door AutoWeek opgedoken patentplaten overeenkomt met die van de huidige - en dat wijst meestal op een facelift - heeft de nieuwe Tacoma een ronde in plaats van een vierkante tankklep. Dat klinkt als een triviaal verschil, maar een dergelijke wijziging zien we bij een facelift zelden tot nooit.

De Tacoma krijgt een hoekiger design, met anders gevormde koplampen inclusief uitlopers, vierkante wielkasten en een recht front. Hij gaat meer lijken op zijn grotere broer, de Tundra. De nieuwe Toyota Tacoma lijkt dan ook de productieversie te worden van de elektrische pick-up die Toyota eind 2021 samen met een uitgebreide reeks andere studiemodellen liet zien. Of er een elektrische Tacoma komt, zal moeten blijken. Naar Europa komt de vernieuwde Tacoma overigens niet. In 2022 verkocht Toyota in de Verenigde Staten een kleine 240.000 Tacoma's, dik tweemaal zoveel als van de Tundra (105.000 stuks).

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.