Toyota investeert 354 miljoen extra in Amerikaanse fabriek

Op naar 40.000 banen in Texas

Toyota Tacoma

Toyota investeert fors in z’n Amerikaanse fabriek in San Antonio, Texas. De plek waar de pick-ups Tacoma en Tundra worden geboren, krijgt er omgerekend 354 miljoen euro bij.

De nu aangekondigde kapitaalinjectie van 391 miljoen dollar komt bovenop eerder aangekondigde investeringen en brengt het totaal voor de Texaanse faciliteit op drie miljard, zegt Toyota. Het Japanse merk benadrukt dat het z’n producten graag wil bouwen op de plek waar ze worden verkocht en onderstreept waar mogelijk dat deze extra investering goed nieuws is voor de Amerikaanse economie in het algemeen en die van San Antonio in het bijzonder.

Om dat punt te onderstrepen gaat er in de komende vijf jaar een half miljoen dollar een instantie die in de Texaanse stad armoede bestrijdt en de welvaart wil verbeteren. De burgemeester van San Antonio noemt het nieuws ‘een enorme opsteker voor de stad’. Op papier heeft hij daar geen ongelijk in, want Toyota’s fabriek is nu al goed voor 3.200 banen, terwijl in totaal 7.200 mensen direct of indirect voor het bedrijf werken via de 23 toeleveranciers in de regio. De verwachting is dat de Tundra-fabriek binnen tien jaar zelfs goed is voor 40.000 (in-)directe banen.

PRIVATE LEASE Toyota Tundra

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.