Toyota kondigt SEMA-knallers aan

Supra Targa en Tacoma met Tacoma-aanhang

Toyota SEMA
Toyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMAToyota SEMA

De SEMA Show speelt zich dit jaar achter gesloten deuren af, maar dat betekent niet dat liefhebbers van enorme aantallen pk's en heftige bodykits en verlagingssets dit jaar niet aan hun trekken komen. Diverse autofabrikanten en tuners presenteren deze week digitaal het nieuwste wat ze te bieden hebben in tuningland. Nu is het Toyota dat een stel aangepaste modellen presenteert.

Op de digitale Toyota-stand heeft het merk een zeer avontuurlijk aangeklede Tacoma en drie aangepaste exemplaren van de Supra staan. De Tacoma is samengesteld door de redactie van het Amerikaanse 4WD Toyota Owner Magazine en is derhalve volgehangen met accessoires die de middelgrote pick-up van Toyota naast het asfalt nog vaardiger moeten maken. De speciale Tacoma, gebaseerd op de TRD-uitvoering, is volgehangen met een heftige set bumpers, een snorkel, stevig bumperwerk en speciaal offroadrubber. Daarnaast belooft Toyota dat de krachtcentrale is uitgerust met een supercharger. Dat heeft als gevolg dat de in de basis 281 pk sterke 3.5-V6 nu 375 pk en zo'n 450 Nm levert. De Tacoma profiteert onder meer van de komst van een watertank, een extra brandstoftank én van een stellage compleet met daktent. Lekker slapen dus. Meer Tacoma-pret komt er in de vorm van een wel heel opmerkelijk potentieel nieuw Tacoma-accessoire. Zo laat Toyota een video zien waarin we een Tacoma zien met een aanhanger die gemaakt is van een... Tacoma.

Toyota SEMA

Toyota Tacoma

Meer SEMA-pret van Toyota komt er in de vorm van de Toyota Supra Ornamental Conifer, een door een Britse kunstenaar met ogenschijnlijk willekeurig gekozen stickerwerk beplakte Supra waaraan verder geen technische wijzigingen zijn doorgevoerd. Toyota neemt verder een tweetal uit de driftwereld afkomstige exemplaren van de Supra mee naar zijn digitale podium en dat levert natuurlijk een stel fraaie platen op. Interessanter is de GR Supra Sport Top, waarvan Toyota slechts een stel 3D-ontwerpschetsen laat zien. Toyota lijkt een Supra voor te bereiden met een uitneembaar dak en dat zou de Supra net als het vorige model tot een Targa maken. Het lijkt er echter niet op dat Toyota daadwerkelijke productieplannen voor de Supra Sport Top heeft.

Toyota SEMA

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.