‘Toekomst Smart onzeker’

Knoop voor jaarwisseling doorgehakt?

Smart Fortwo Cabrio Electric Drive

De geruchtenmolen rondom Daimlers compactste automerk draait vandaag op volle toeren. Zwaaien we aan het einde van dit jaar Smart uit?

De geruchten dat het einde van Smart eventueel in zicht is, werden door het Duitse Handelsblatt de wereld ingeslingerd. Ingewijden van de autofabrikant zouden gezegd hebben dat Ola Kallenius, de komende CEO van Daimler, prima kan leven zonder het voortbestaan van Smart. Of het hier om een persoonlijke mening gaat, of dat Kallenius namens Daimler praat, wordt verder in het midden gelaten.

Dat Daimler het, sinds kort, volledig elektrische automerk niet langer een hand boven het hoofd zou willen houden, komt niet compleet uit de lucht vallen. Het verlieslijdende Smart zorgt niet voor verbeterde winstverwachtingen voor moederbedrijf Daimler, dat vorig jaar na verschillende winstwaarschuwingen een fors lagere winst behaalde.

Over pak ‘m beet twee maanden volgt de Zweed Kallenius de huidige CEO op. De Duitser Dieter Zetsche geeft daarmee na dertien jaar het stokje door.

PRIVATE LEASE Smart

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.