Dieter Zetsche opgevolgd door Ola Källenius

Voormalig AMG-baas aan top Mercedes-Benz

Ola Källenius
Daimler-topman Dieter Zetsche treedt mei volgend jaar af. Zijn plaats als voorzitter van de raad van bestuur bij Daimler wordt dan overgenomen door de Zweed Ola Källenius, sinds 2017 verantwoordelijk voor R&D bij Mercedes-Benz en voormalig AMG-baas.

Dieter Zetsche (65) is sinds december 1998 lid van de raad van bestuur van Daimler AG, waarvan hij sinds 2006 de voorzittersrol vervult. Daarnaast staat hij aan het hoofd van de personenautodivisie. Hij studeerde electronica aan de universiteit van Karlsruhe en kwam in 1976 bij Daimler-Benz AG in dienst op de ontwikkelingsafdeling. In de jaren die volgden, bekleedde hij een indrukwekkende rij functies binnen het concern, onder meer in Brazilië, Argentinië en de Verenigde Staten. Ook was hij CEO van Chrysler in de jaren dat het nog van Daimler was.

De 49-jarige Ola Källenius werd geboren in het Zweedse Västervik en studeerde economie in Stockholm en het Zwitserse Sankt-Gallen. Zijn loopbaan bij Daimler-Benz AG startte hij in 1993 als trainee binnen een internationaal managementprogramma. Zijn loopbaan bracht hem tot nu toe onder meer in de Verenigde Staten, bij McLaren in Woking en in Affalterbach, waar hij leiding gaf aan AMG. Sinds 2015 is hij lid van de raad van bestuur van Daimler AG.

Dieter Zetsche verlaat het concern overigens niet. Hij is gekozen tot opvolger van Manfred Bischoff (76), de huidige voorzitter van de raad van toezicht, een positie die Zetsche vanaf 2021 zal bekleden. Källenius neemt april volgend jaar Zetsche's functie over.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.