Tilburg strenger voor autoverhuurbedrijven

Integriteitstoets voor vergunning

AutoWeek 44 VTA Triotest Multitest Alfa Giulia Jag
Tilburg gaat extra letten op autoverhuurbedrijven nadat afgelopen zomer uit onderzoek duidelijk werd dat huurauto's populair zijn bij criminelen.

Tilburgse autoverhuurders moeten een vergunning aanvragen die kan worden geweigerd als ondernemers niet door een integriteitstoets komen. De vergunning kan weer worden ingetrokken als de ondernemer betrokken is bij strafbare feiten of van slecht levensgedrag is, staat in een aangepaste verordening.

Tilburg telt 56 autoverhuurbedrijven en dat zijn er relatief veel. Tientallen bedrijven zijn volgens burgemeester Peter Noordanus niet aangesloten bij de brancheorganisatie.

De politie voerde afgelopen zomer controles uit bij enkele verhuurbedrijven en trof drugsresten en wapens aan in huurauto's.

Tilburg past de strengere regels als eerste toe op de autoverhuurbranche en wil de vergunningplicht later mogelijk uitbreiden naar andere risicovolle sectoren, zei de burgemeester maandag in de gemeenteraad.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.