Tesla ziet af van subsidie voor Duitse accufabriek

Niet de autofabriek

Tesla Model 3 Standard Range Plus

Tesla is hard op weg om zijn bedrijfsactiviteiten in Duitsland uit te breiden. In Grünheide, nabij Berlijn, kan de productie van Tesla's bijna beginnen. Daarnaast wil Tesla ten oosten van Berlijn ook een nieuwe accufabriek bouwen. Daarvoor ziet de autofabrikant nu af van staatssteun.

Het Duitse ministerie van Economische Zaken bevestigt het besluit van Tesla tegenover persbureau DPA. Waarom Tesla de aanvraag voor de subsidie intrekt, is niet duidelijk. Volgens persbureau Reuters gaat het om een bedrag van €1,14 miljard. De financiering was reeds goedgekeurd door de Europese Unie. Ondanks het intrekken van de aanvraag wil Tesla wel doorgaan met zijn plannen voor de accu- en recyclingfabriek in de deelstaat Brandenburg. Van de deelstaat lijkt Tesla overigens nog wel subsidie te gaan krijgen voor de accufabriek. De hoogte van die subsidie is niet bekend.

De accufabriek komt in de nabijheid van de reeds gebouwde autofabriek van Tesla te staan, zo is het plan. Om die autofabriek was en is nog steeds veel te doen. Tesla zelf zegt dat de Duitse productie dit jaar waarschijnlijk nog van start kan gaan, maar wacht daarvoor nog op groen licht van de lokale overheid. Die moet eerst alle bezwaren - en dat zijn er veel - afhandelen voordat er een klap op het project gegeven kan worden. De kans is echter reëel dat dat goedkeuringsproces voor het einde van dit jaar achter de rug is.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.