Tesla verplaatst accuproductie deels van Europa naar VS

Alleen assemblage in Duitsland

Tesla fabriek Berlijn

Tesla past zijn plannen aan voor de accuproductie in Europa. In Duitsland zullen toch geen complete accupakketten worden gebouwd. De productie van de accucellen gaat in thuisland Verenigde Staten plaatsvinden.

Tesla was aanvankelijk van plan om in het Duitse Grünheide niet alleen auto's te bouwen, maar ook accu's. Tesla zou er complete accupakketten gaan produceren, maar dat feest gaat niet door, meldt Reuters. Een deel van de accuproductie zal namelijk in de Verenigde Staten plaatsvinden. De reden: de zogenoemde Inflation Reduction Act van president Joe Biden. Die maakt het voor Tesla fiscaal aantrekkelijker om de accuproductie in eigen land op te zetten.

Het plan is nu als volgt: in de Verenigde Staten worden de accucellen geproduceerd, in Duitsland worden alleen accupakketten geassembleerd. Wel zal de Duitse accufabriek onderdelen voor de accucellen maken, zoals elektroden. Een minder uitgebreid takenpakket voor de Duitsers dus dan oorspronkelijk werd verwacht, maar volgens de lokale minister van Economie gaan er door de gewijzigde plannen geen banen verloren. Het betekent alleen ongetwijfeld wel dat er bij de productie van de Tesla's in Duitsland meer onderdelentransport gemoeid is dan aanvankelijk de bedoeling was.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (119) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.