Tesla-topman verkoopt 5 miljard dollar aan Tesla-aandelen

Met een beetje hulp van Twitter

Elon Musk

Tesla-topman Elon Musk weet zijn weg naar de nieuwskanalen meer dan eens op bijzondere wijze te vinden. De excentrieke Musk heeft na een stemronde op social media besloten om voor grofweg 5 miljard dollar aan Tesla-aandelen van de hand te doen.

Tesla-topman Elon Musk vroeg zijn 62,5 miljoen volgers op Twitter of hij 10 procent van zijn aandelen in Tesla van de hand zou moeten doen. Het resultaat van de opmerkelijke stemronde was overduidelijk. Zo'n 58 procent van de ruim 3,5 miljoen twitteraars leek dat namelijk best een goed idee.

Elon Musk tweet

Musk deed begin deze week 3,5 miljoen Tesla-aandelen met een waarde van zo'n 3,88 miljard dollar van de hand. Amerikaanse media melden dat de uitgesproken topman in september al voor 1,1 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht, onder meer om aan belastingverplichtingen te voldoen. Financieel gezien hoef je zeker geen medelijden met Elon Musk te hebben, het Amerikaanse CNBC meldt dat de topman nog meer dan 166 miljoen aandelen in Tesla heeft.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.