Tesla ontslaat 9 procent personeelsbestand

De weg naar winstgevendheid

Elon Musk - Tesla
Tesla heeft nog geen enkel boekjaar met winst afgesloten, en dat moet anders. Het merk ziet zich genoodzaakt om 9 procent van zijn werknemersbestand te ontslaan.

Dat meldt Automotive News vandaag. De ontslagronde komt op een bijzonder moment. Tesla heeft momenteel nog steeds moeite om de productie van de Model 3 op het gewenste niveau te krijgen.

De ontslagronde is de grootste die Tesla in de laatste 15 jaar heeft doorgevoerd. "[...] Het feit dat we gedurende de 15 jaar die we bestaan geen winstgevend jaar hebben gedraaid, geeft aan dat winst duidelijk niet onze motivatie is," zegt CEO Elon Musk in een interne mail, aldus Automotive News. "Wat ons wel drijft, is de transitie naar duurzame en schone energie, maar dat lukt ons niet als we niet winstgevend kunnen zijn."

Eind vorig jaar had Tesla 37.543 werknemers in dienst. Meer dan het tienvoudige van het aantal mensen dat vijf jaar daarvoor voor het bedrijf werkzaam was. Tesla voert meer wijzigingen door om winstgevend te worden. Het bedrijf stopt de samenwerking met de Amerikaanse gigant Home Depot Inc. voor de verkoop van zijn zonnepanelen.

Tesla heeft onder meer een assemblagefabriek in Tilburg. Het is onduidelijk of de ingreep ook daar gevolgen heeft. Volgens Musk worden de betrokken werknemers nog deze week op de hoogte gesteld.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (183) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.