Tesla Model Y schemert door

Kleine broer Model X in beeld

Tesla Model Y
Tesla wil zijn modellengamma de komende jaren uitbreiden, onder andere met een compactere cross-over dan de Model X. Tijdens een vergadering met zijn aandeelhouders heeft CEO Elon Musk de buitenwereld een glimp van die Model Y gegund.

Tesla's autoavontuur startte met de Roadster en inmiddels heeft het Amerikaanse elektomerk de Model S en Model X op de prijslijsten staan. CEO Elon Musk maakte al eerder kenbaar op termijn een pick-up en een elektrische vrachtwagen aan zijn familie toe te willen voegen. Ook op komst: de Model Y, een compactere cross-over dan de Model X. De auto lijkt nu vanuit de duisternis de buitenwereld in te staren.

Volgens The Verge moet de Model Y omstreeks 2019 op de markt komen. We weten al dat de volledig elektrische cross-over op een volledig eigen platform komt te staan. Wat formaat betreft, valt de Model Y, waarvan de naam samen met die van de overige modellen van Tesla het woord 'S3XY/SEXY' moeten vormen, tussen de Model 3 en Model X in. Musk heeft laten weten dat de Model Y simpeler van opzet wordt dan de Model X. Onlangs benadrukte Musk dat datzelfde geldt voor de Model 3, een auto die eenvoudiger in elkaar steekt dan de Model S.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.