Tesla: ‘4 miljoen ton CO2 bespaard’

Mooie cijfertjes

Tesla Model S

Tesla presenteert zijn eerste Impact Report, een verslag waarin de impact van het merk op het milieu wordt geanalyseerd. Het is natuurlijk vooral een goednieuwsshow, maar bevat wel een aantal interessante cijfers.

Het Impact Report beschrijft vooral welke impact op het milieu Tesla in positieve zin heeft. Zo zeggen de Amerikanen onder meer dat er maar liefst 4 miljoen ton CO2 is bespaard. Dat zou gelijk staan aan de CO2-besparing die zou worden gehaald als er 500.000 auto’s met een verbrandingsmotor van de weg zouden worden gehaald, stelt Tesla.  Daarbij gaat het bedrijf uit van een ietwat Amerikaans verbruik van 22 miles per gallon, ofwel 1 op 9,3. Bovendien zou er met de energie die inmiddels is afgeleverd door Tesla’s Superchargers ongeveer 75 miljoen gallon, zo’n 284 miljoen liter, benzine zijn bespaard.

Ook op andere gebieden zijn er indrukwekkende cijfers te noteren. Zo zeggen de Californiërs dat er inmiddels 550.000 Tesla’s zijn verkocht. In totaal zouden die auto’s meer dan 10 miljard mijl, ofwel dik 16 miljoen kilometer, hebben afgelegd.

Elektrisch of niet, natuurlijk is daarmee de nodige energie verstookt. 5,26 terawattuur om precies te zijn. Tesla belooft echter dat het met Tesla Solar Energie Generation, ofwel de zonne-energietak van het bedrijf, 13,25 TWh heeft opgewekt, fors meer dus dan alle auto’s bij elkaar hebben verbruikt.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.