Tanken op vakantie fors duurder

Omrijden aanbevolen

Tanken op vakantie fors duurder
Vakantiegangers die de komende tijd in de auto naar het Zuiden springen, doen er goed aan een kleine omweg in te plannen.

Tanken is dit jaar in de twaalf populairste vakantielanden gemiddeld bijna 14 procent duurder, waardoor tanken in de relatief goedkope landen Luxemburg of Oostenrijk extra de moeite waard is, zo meldt consumentencollectief UnitedConsumers.

Vanaf komend weekend beginnen de schoolvakanties en komt de vakantie-uittocht op gang. Het goede nieuws is dat tanken over de grens gemiddeld altijd nog goedkoper is dan in eigen land: nergens zijn de brandstofprijzen zo hoog als in Nederland. De nummers twee tot en met vier zijn de populaire bestemmingen Italië, Portugal en Frankrijk met literprijzen voor benzine van € 1,54 tot € 1,68. In Nederland is dat gemiddeld € 1,75.

In de goedkope landen stegen de prijzen ook, maar minder hard. Met een tankbeurt in Oostenrijk op weg naar Italië kun je bijvoorbeeld tientallen euro's besparen. In Luxemburg is benzine met een prijs van € 1,26 per liter bijna even goedkoop.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.