SVI Max 3 nóg bizarder met zes wielen en anti-dronewapen

Zeswielig monster op Land Cruiser-basis

SVI Max 3 Six-wheeler

Het Zuid-Afrikaanse SVI Engineering tilt zijn toch al bizarre creatie Max 3 naar een nieuw niveau van absurditeit. De nieuwe versie krijgt de toepasselijke toevoeging 'Six-Wheeler' achter zijn naam.

Even een kleine terugblik op eind november 2020. Toen trok SVI Engineering de Max 3 uit de hoge hoed. Een gepantserde, heftig verbouwde Toyota Land Cruiser J70. Concreet is het een Land Cruiser '79', de pick-upversie van de in 1984 gepresenteerde en nog altijd in productie zijnde Land Cruiser. Het bijzondere nieuwe koetswerk van de SVI Max 3 is volledig kogelwerend en dat geldt ook voor de ruiten. Het Land Cruiser-onderstel is bovendien verstevigd, om de ongetwijfeld loodzware nieuwe body van gepantserd staal goed te kunnen dragen. Met de Max 3 heb je dus al een bijzonder voertuig te pakken, maar het kan volgens SVI allemaal nog wel wat praktischer.

SVI Max 3 Six-wheeler

Praktischer in de zin van 'meer ruimte', want de nu onthulde Max 3 Six-Wheeler heeft een flink langer achterste waarop je veel meer spul mee kunt zeulen. Zo lang het maar naast het bijzondere apparaat aan de linkerkant achterop past. Dat apparaat is een heus 'anti-dronewapen', dat automatisch drones uit de lucht kan schieten. Altijd handig als je de meest technologisch geavanceerde schurken achter je aan hebt zitten. Er is daarnaast nog genoeg ruimte over om een motorfiets op de zes- in plaats van vierwielige Max 3 te zetten. Die krijg je er volgens SVI bij als je de Max 3 Six-Wheeler bestelt. Wat je dan al met al kwijt bent, is nog niet helder. De 'gewone' Max 3 kost in Zuid-Afrika omgerekend dik €80.000.

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens