Suzuki presenteert Jimny als pick-up

Twee concepts voor Tokyo Auto Salon

Suzuki Jimny pick-up Survive

Hoe jong de Jimny ook mag zijn, hij is al op meerdere tuning-tafels beland. Suzuki komt nu zelf naar de Tokyo Auto Salon met twee unieke Jimny-concepts die van ons best wel in productie mogen gaan.

Na een Jimny als kleine G-klasse of Defender zagen we vandaag nog een gepimpte Jimny met dikke lichtbalk en verlagingsset. Tuningbedrijven als Liberty Walk en H&R waren daar verantwoordelijk voor. Suzuki komt nu zelf voor het eerst met unieke Jimny’s om de hoek kijken. Om te beginnen met de Jimny Sierra Pick Up Style. Sierra is de Japanse benaming voor de niet-kei-achtige-Jimny, maar de Jimny als volwaardige personenauto zoals wij hem ook kennen. Voor de pick-up nam Suzuki het ontwerp van de bestaande Jimny met het 3,55 meter lange onderstel en plakte daar een laadbak achterop. Het gouden lakwerk en de houten afwerking worden van Suzuki Rhino Club-stickers voorzien.

Naast de pick-up neemt Suzuki ook de Jimny Survive mee naar de Tokyo Auto Salon. Deze richt zijn pijlen op off-road en wildernis. Naast een kooiconstructie rond het dak met opbouw kreeg de Jimny een robuustere voorbumper aangemeten. Traanplaten en andere bescherm-sierstukken sieren op de Survive.

Van 11 tot 13 januari vindt de Tokyo Auto Salon plaats in de Japanse hoofdstad.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.