Suzuki S-Cross vanaf net geen €27.000

Prima standaarduitrusting

Suzuki S-Cross
Suzuki S-CrossSuzuki S-CrossSuzuki S-CrossSuzuki S-CrossSuzuki S-CrossSuzuki S-Cross

De inkt van de brochure van de nieuwe Suzuki S-Cross is nog nauwelijks droog of we kunnen je al vertellen wat de nieuwe cross-over moet gaan kosten. De nieuwe Suzuki S-Cross heeft een vanafprijs van net geen €27.000 en is vanaf 17 december bij de Suzuki-dealers in levenden lijve te zien.

Met de nieuwe S-Cross borduurt Suzuki voort op het van zijn voorganger bekende recept. In letterlijke zin zelfs. De nieuwe S-Cross is namelijk een technische doorontwikkeling van het uitgaande model, maar is wel van een compleet nieuwe koets én van een nieuwe werkplek voorzien. Suzuki's nieuwste cross-over is per direct te bestellen en heeft een vanafprijs van €26.875.

Suzuki S-Cross

Suzuki S-Cross

Die vanafprijs geldt voor de Suzuki S-Cross in Comfort-trim. Elke Suzuki S-Cross heeft voorlopig de 129 pk en 235 Nm sterke 1.4 BoosterJet Smart Hybrid-aandrijflijn. Die mild-hybride en van de vorige S-Cross bekende krachtbron die wordt bijgestaan door een 14 pk sterke starter-generator is voorlopig de enige motorversie die je in de S-Cross kunt krijgen. Volgend jaar komt de Suzuki S-Cross er echter ook met een volwaardige hybride aandrijflijn. Suzuki levert de mild-hybride S-Cross overigens niet alleen als Comfort. Hij is er namelijk ook als €28.575 kostende Select en als Style die minimaal €30.575 kost. De Suzuki S-Cross Select heeft altijd een handgeschakelde zesbak, de Select- en Style-uitvoeringen hebben in de basis een handgeschakelde zesbak maar zijn daarnaast met zestraps automaat te krijgen en ook met AllGrip-vierwielaandrijving.

Suzuki S-Cross

Suzuki S-Cross

Uitrusting

Basisuitvoering Comfort brengt al een aardige standaarduitrusting mee. Zo heeft de S-Cross Select adaptieve cruisecontrol, een snelheidsbegrenzer, volledige ledverlichting rondom, en een aan een 7-inch scherm geknoopt infotainmentsysteem dat zowel Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt. Wat veiligheidssystemen betreft brengt de Comfort-uitvoering Lane Departure Prevention, Lane Departure Warning, verkeersbordherkenning en Vehicle Sway Warning.

De Select-uitvoering voegt aan bovenstaande onder meer keyless entry, automatische klimaatregeling, stoelverwarming voor, dodehoekdetectie en Rear Cross Traffic Alert toe. Topuitvoering Style topt de S-Cross verder af met zaken als halflederen bekleding, een 9-inch infotainmentscherm, 17-inch lichtmetaal en een 360-graden-camera. De Style is de enige uitvoering van de S-Cross die optioneel te krijgen is met een glazen schuif- en kanteldak waar Suzuki €799 voor vraagt.

Prijzen Suzuki S-Cross

MotorversieTransmissieAandrijvingUitvoeringVanafprijs
1.4 BoosterJet Smart HybridHandbak, 6 versnellingenVoorComfort€ 26.875
1.4 BoosterJet Smart HybridHandbak, 6 versnellingenVoorSelect€ 28.575
1.4 BoosterJet Smart HybridAutomaat, zestrapsVoorSelect€ 30.425
1.4 BoosterJet Smart HybridHandbak, 6 versnellingenAllGripSelect€ 31.975
1.4 BoosterJet Smart Hybrid€Automaat, zestrapsAllGripSelect€ 33.425
1.4 BoosterJet Smart HybridHandbak, 6 versnellingenVoorStyle€ 30.575
1.4 BoosterJet Smart HybridAutomaat, zestrapsVoorStyle€ 32.425
1.4 BoosterJet Smart HybridHandbak, 6 versnellingenAllGripStyle€ 33.975
1.4 BoosterJet Smart HybridAutomaat, zestrapsAllGripStyle€ 35.425

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.