Subaru presenteert toekomstplan 'STEP'

Investeringen in kwaliteit en nieuwe modellen

Subaru STEP
Subaru heeft een nieuwe strategie uit de doeken gedaan waarmee het uiteenzet wat we tussen nu en 2025 van het merk kunnen verwachten.

Subaru's nieuwe toekomstplan draagt de naam STEP, een afkorting die staat voor Speed, Trust, Engagement en Peace of Mind (gemoedsrust). Door te focussen op het kopje 'Trust' zegt Subaru vooral het consumentenvertrouwen terug te willen winnen dat in het thuisland deels is geschaad door eerder gerommel met verbruikscijfers.

Subaru benadrukt dat het een merk wil blijven dat dingen vooral anders doet dan andere merken; het wil sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Daarnaast zegt Subaru 1,1 miljard euro te willen investeren in kwaliteit om klanten 'langdurig bezit' van hun auto te kunnen blijven garanderen. Daarnaast stelt het merk zich als doel dat er omstreeks 2030 geen inzittenden in een Subaru meer omkomen bij een verkeersongeluk. Ook moet er dan geen enkele voetganger of fietser meer komen te overlijden na een aanrijding met een auto van het merk. Subaru zegt onder meer te kiezen voor semi-autonome systemen (niveau 2) in plaats van duurdere volledig autonome techniek. Subaru wil zich omstreeks 2024 aan een auto met autonome techniek van niveau 4 wagen.

Natuurlijk komt ook Subaru de komende jaren met nieuwe modellen. Het merk verklaart dat het tussen nu en 2025 elk jaar nieuwe of vernieuwde versies van zijn belangrijkste modellen presenteert. Tevens voegt Subaru een nieuwe SUV aan zijn line-up toe die als 'world car' wordt ingezet en dus in diverse markten beschikbaar komt. Het merk komt niet alleen met een nieuwe hybride, maar ook met een volledig elektrisch model. Daarbij noemt Subaru nadrukkelijk SUV's, maar ook 'sportieve modellen'. Subaru wil vanaf 2025 jaarlijks wereldwijd 1,3 miljoen auto's verkopen. In 2017 lag dat aantal net boven de 1 miljoen stuks.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.