Subaru Ascent SUV Concept in New York

Bijna productierijpe Tribeca-opvolger

Subaru Ascent Concept
Subaru Ascent ConceptSubaru Ascent ConceptSubaru Ascent ConceptSubaru Ascent ConceptSubaru Ascent ConceptSubaru Ascent Concept
Subaru toont tijdens de New York International Auto Show de Ascent SUV Concept. Zoals zijn naam al weggeeft, is dat een vooruitblik op een nieuwe SUV voor het Japanse merk.

In november presenteerde Subaru de Viziv-7 Concept, een studiemodel dat weggaf hoe een nieuwe zevenzits cross-over vormgegeven zou kunnen worden. Daarmee hintte Subaru uiteraard naar de komst van een spiritueel opvolger van de Tribeca, een auto die bij ons in 2010 van de markt verdween maar het in de Verenigde Staten tot 2014 uithield. De Ascent SUV Concept die we vandaag voorgeschoteld krijgen, is een meer productierijpe versie van de Viziv-7 Concept.

De Ascent SUV Concept meet 5 meter in lengte en heeft een wielbasis van bijna 3 meter. Het studiemodel biedt plaats aan zeven inzittenden, verspreid over drie zitrjien. De middelste zetels lijken een mooie plek om te vertoeven, het zijn namelijk zogeheten 'captain seats'. Onderhuids komen we Subaru's Global Platform tegen, een modulaire basis waarvan ook de nieuwe Impreza gebruik maakt. Subaru spreekt verder over de komst van een nieuwe, geblazen boxermotor.

De productieversie zal spoedig in het Amerikaanse Indiana gelegen Lafayette van de band lopen. Buiten de Verenigde Staten komt de auto niet op de bestellijsten te staan. De productieversie zal, zoals bij Subaru vaker het geval is, niet sterk van dit studiemodel afwijken.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.