Sterkere Polestar 2 debuteert in Goodwood

476 pk sterk

Polestar 2 Goodwood Festival of Speed
Polestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of SpeedPolestar 2 Goodwood Festival of Speed

Polestar heeft tijdens het Goodwood Festival of Speed een waar duveltje uit een doosje getoverd. Het merk laat een speciaal uitgedoste en extra potente versie van de elektrische Polestar 2 zien.

Polestar levert de elektrische 2 sinds kort met diverse aandrijflijnen en accupakketten. De meest potente versie van het stel is de dankzij twee elektromotoren 408 pk en 600 Nm sterke variant. Tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft Polestar een tot maar liefst 476 pk afgetrainde variant van de 2 gepresenteerd.

Volgens Polestar-CEO Thomas Ingenlath is het speciale model bedacht om tijdens het Goodwood Festival of Speed een statement te maken. De extra krachtige Polestar 2 heeft twee samen 476 pk sterke elektromotoren en heeft daarmee 68 pk méér dan de reguliere Polestar 2 Long Range Dual Motor. De elektrische aandachtstrekker heeft niet alleen meer vermogen. Zo is de spoorbreedte zowel voor- als achter met 2 centimeter vergroot en ligt hij dankzij speciale veren en dempers 3 centimeter dichter tegen het asfalt. De veren zijn aan de voorkant 80 procent en achter 40 procent harder dan de standaard exemplaren. De aangepaste dempers zijn volgens Polestar 30 procent stijver. Daarnaast heeft de extra heftige 2 een uit koolstofvezel vervaardigde veerpootbrug die afkomstig is van de S60 Polestar Engineered. Ook achter doet een veerpootbrug dienst.

Polestar 2 Goodwood Festival of Speed

Polestar 2

Polestar parkeert zijn Goodwood-debutant op 21-inch lichtmetalen wielen die zo groot zijn dat de wielkasten zijn uitgeklopt. Het lichtmetaal, de Pirelli Pzero Rosso-banden en de remmerij die zich erachter schuilhoudt zijn alle afkomstig van de Polestar 1. De kenner ziet waarschijnlijk dat de 2 ook op andere vlakken uiterlijk is aangepast. Zo zijn de bumpers anders geboetseerd. Polestar geeft zijn sportiefste 2 zelfs een 'racestreep', een afwijkende grille en zwarte zijspiegelkappen.

Het zou zomaar kunnen dat Polestar op termijn een extra potente versie van de elektrische 2 in productie neemt, al spreekt het merk echter niet over de komst van een dergelijke variant.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.