Stellantis en LG bouwen accufabriek VS

40 GWh

Chrysler Pacifica Hybrid

Stellantis en LG Energy Solutions hebben een raamwerkovereenkomst getekend waarin de twee bedrijven vastleggen samen een accufabriek te willen bouwen in de Verenigde Staten. De fabriek moet begin 2024 zijn poorten openen.

Stellantis heeft zich als doel gesteld om zijn in de Verenigde Staten verkochte auto's in 2030 voor 40 procent uit geëlektrificeerde auto's te laten bestaan. Voor de benodigde accu's gaat Stellantis een samenwerkingsverband aan met LG Energy Solutions. De twee bedrijven maken bekend dat ze een joint-venture oprichten voor de bouw van een accufabriek met een jaarlijkse productiecapaciteit van 40 GWh.

De accu's die in die nieuwe fabriek worden geproduceerd gaan naar fabrieken van Stellantis in de Verenigde Staten, Canada en Mexico waar ze in volledig elektrische modellen en plug-in hybrides worden gemonteerd. Stellantis en LG zijn in Noord-Amerika geen vreemden van elkaar. Het in Stellantis opgegane Fiat Chrysler Automobiles heeft sinds 2014 een samenwerking met de toen nog LG Chem geheten accubouwer voor de levering van accu's voor de plug-in hybride Chrysler Pacifica Hybrid. Het is nog niet bekend waar de accufabriek wordt gebouwd. Wel zegt Stellantis dat in het tweede kwartaal van 2022 de eerste hand wordt gelegd aan de bouw van de fabriek.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.