Startech doet Land Rover Discovery Sport

Tuner houdt zich behoorlijk in

Startech Land Rover Discovery Sport
Startech Land Rover Discovery SportStartech Land Rover Discovery SportStartech Land Rover Discovery SportStartech Land Rover Discovery SportStartech Land Rover Discovery Sport
Door de jaren heen zijn we behoorlijk gewend geraakt aan protserige wielen, schreeuwend spoilerwerk of wanstaltige interieurbekleding. Vandaag hebben een creatie te pakken die naar tuningmaatstaven heel subtiel is aangepakt.

De Land Rover Discovery Sport die we vandaag van Startech op ons scherm hebben, is een overblijfsel van het arsenaal nieuws dat de Duitse tuner op de IAA van Frankfurt parkeerde.

De nog nagelnieuwe Brit is op 22-inch zwart lichtmetaal geparkeerd en is voorzien van nieuw bumperwerk. Onderaan de achterzijde vinden we een diffuser en uiteraard horen andere knalpijpen en andere led-verlichting bij het feestje. Het geheel schreeuw niet van de daken dat -ie gezien wil worden, al valt niet te ontkennen dat er wat aanpassingen hebben plaatsgevonden.

Startech heeft de 'oude' 2,2-liter turbodiesel uit de TD4 aangepast, een blok dat door Land Rover nu is vervangen voor een 2.0-liter metende krachtbron. Het blokt stijgt in vermogen van 150 pk en 380 Nm tot 210 pk en 460 Nm. De 100 km/h staat nu in 8,9 tellen op de klok.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.