Skoda komt met elektrische Citigo-opvolger

Op basis van de Volkswagen ID1

Skoda Citigo-e iV snelladen Fastned laadpaal EV

Skoda komt rond omstreeks 2025 met een opvolger voor de Citigo e-iV, bevestigt CEO Thomas Schäfer tegenover het Engelse Auto Express. De nieuwe A-segmenter van Skoda komt op hetzelfde platform te staan als de ID1, de elektrische compacte Volkswagen die in 2023 op de markt moet komen. Buiten dat heeft Skoda nog veel meer plannen op EV-gebied.

Momenteel is de Volkswagen Group bezig met een waar elektrisch offensief. De autofabrikant uit Wolfsburg is onder meer bezig met de ontwikkeling van het kleinere MEB-Entry platform, waarop de nog te onthullen ID1 komt te staan. Dat platform kan Skoda vervolgens weer gebruiken voor de opvolger van de Citigo. Volgens Schäfer laat Skoda die kans zeker niet onbenut. "Wij gaan daar zeker op volgen. Als het platform daar is kunnen wij daarop zeker wat slims zetten. Het zou er zeker compleet anders uit gaan zien", aldus de topman. Over een eventuele naam voor dit model, evenals de specificaties, is nog niets bekend. Schäfer laat doorschemeren dat het kleintje waarschijnlijk rond 2025 zijn opwachting maakt. Gezien het feit dat Volkswagen de ID1/ID2 voor 2023 op de planning heeft staan, lijkt dat een logisch jaartal.

De ID1 krijgt naar verluidt het formaat van de Volkswagen Polo en komt prijstechnisch in de buurt van de € 20.000. Gezien de huidige rangorde binnen de Volkswagen Group ligt het voor de hand dat de versie van Skoda daar qua prijs net onder duikt. Eerst focust Skoda zich echter nog op andere EV's. Volgend jaar maakt de Enyaq 'Coupé' zijn opwachting, waarna een kleinere hatchback volgt. Daarna is Skoda volgens Schäfer pas toe aan een nieuwe EV in het Citigo-segment. Verder zit er een elektrische sedan in de pijplijn die ongeveer het formaat van de Octavia krijgt. De topman laat daarover nog niets los, maar zegt wel dat de modelnaam Octavia "zeer belangrijk " voor Skoda is. Kijk dus niet gek op als die EV wat naamgeving betreft aan de Octavia-familie wordt gekoppeld. Hoe de plannen van Skoda uiteindelijk definitief gestalte krijgen, is nog even afwachten.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.