Seat: binnen twee jaar zes stekkerauto’s

Naast Mii en el-Born ook Leon en Tarraco

Seat EV meeting
Seat EV meetingSeat El-bornSeat e-Mii ConceptBlik to the Future: Seat LeonSeat Tarraco

Seat heeft tijdens de presentatie van de jaarcijfers een blik in de elektrische kristallen bol gegeven. Over twee jaar telt het modellengamma zes geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven auto’s.

Als eerste EV’s mogen een gestekkerde Mii en de productieversie van de el-Born het spits afbijten. Daarnaast heeft Seat van de komende nieuwe Leon een plug-inhybrideversie in het vat zitten. Diezelfde techniek moeten we ook terug gaan vinden in Seats (voorlopige) slagschip; de Tarraco. De accu’s en stekkers gaan ook hun weg naar zustermerk Cupra vinden, want van de Cupra Leon en de Cupra Formentor gaan we geëlektrificeerde versies ontmoeten.

Verder werkt Seat naar eigen zeggen aan een nieuw voertuigplatform. Dat doet het Spaanse merk in samenwerking met Volkswagen. Dit zou een compactere versie van het MEB-platform worden. Daarmee wordt het mogelijk om elektrische auto’s met een compact formaat van circa vier meter te produceren. Denk daarbij aan een Ibiza-formaat. De basisprijs voor een dergelijk volledig elektrisch aangedreven auto wordt € 20.000. Seat zegt met met deze auto’s per 2023 'bereikbare e-mobility binnen een stad' mogelijk te willen maken.

Het afgelopen jaar investeerde Seat 1,223 miljard euro, waarvan 656 miljoen euro naar onderzoek en doorontwikkeling ging. 2018 was goed voor de verkoop van 517.700 auto’s: een record in het bijna 70-jarige bestaan van Seat.

PRIVATE LEASE Seat

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.