Scoop: nieuwe hypercar McLaren te zien!

Mogelijke P1-opvolger in beeld

McLaren Ultimate Series
McLaren Ultimate SeriesMcLaren Ultimate SeriesMcLaren Ultimate SeriesMcLaren Ultimate SeriesMcLaren Ultimate SeriesMcLaren Ultimate Series

AutoWeek heeft patentplaten opgedoken van wat een nog niet onthulde of aangekondigde McLaren. Het lijkt te gaan om een nieuw model dat aan McLarens Ultimate Series toegevoegd wordt. Een regelrechte hypercar dus!

Het McLaren-gamma is momenteel nog opgebouwd uit drie reeksen. De na de komst van de reeds aangekondigde Artura te verdwijnen Sports Series heeft de Super Series en Ultimate Series boven zich. De Super Series bestaat uit de 720S, 720S Spider en de 765LT. De absolute neus van de McLaren-zalm is de Ultimate Series. Die omvat momenteel de Elva en de extreem rappe, maar ook zeer luxueuze Speedtail. Daarnaast vallen de Senna en Senna GT-R onder de Ultimate Series. AutoWeek heeft patentplaten opgedoken van wat zeer waarschijnlijk een tot op heden onbekende nieuwe toevoeging aan de Ultimate Series is. Opvallend is dat het design overeenkomt met dat van de vorig jaar plots opgedoken 'BC-03', een werktitel van een auto die mogelijk Sabre gaat heten.

McLaren Senna GTR

McLaren Senna GTR

Laat het speculeren maar beginnen. De auto op deze afbeeldingen is overduidelijk herkenbaar als McLaren, maar is toch echt compleet nieuw. Opvallend is de bodykit die McLaren om de auto heeft gehangen. Het geheel ademt enigszins de sfeer van de Senna en met name van diens circuitversie: de Senna GT-R. Opvallende designelementen zijn niet alleen het uitbundige spoilerwerk rondom, maar vooral de enorme achtervleugel die bovenop een rechtopstaande vin achterop de auto rust. De uitsneden in het dak bevestigen dat McLaren ook deze bolide omhoog en naar voren openende portieren geeft. Minstens zo opvallend is, aan de achterzijde, de heftige diffuser en de centraal geplaatste uitlaatpijpen. Ook de al genoemde Senna heeft zijn uitlaten centraal in het midden van de achterkant, al zijn ze daar hoger geplaatst en is de vormgeving ervan anders. De achterlichten lijken opgebouwd uit tientallen ledjes die bovenop de opvallend lage achterzijde zijn geplaatst. Het is derhalve niet ondenkbaar dat het hier een concept-car betreft.

McLaren P1

Wat McLaren hiermee van plan is? Helemaal zeker weten we het niet, maar we vermoeden dat deze nieuwe hypercar min of meer de directe opvolger van de P1 is. De in 2013 gepresenteerde P1 was een plug-in hybride hypercar die de eerste exponent is van McLarens Ultimate Series. De auto was een regelrechte concurrent van de Ferrari LaFerrari en Porsche 918 Spyder. De P1 (en de later verschenen P1 GTR) heeft nooit een échte opvolger gehad. De Senna was niet geëlektrificeerd én te hardcore en de Speedtail en Elva zijn auto's met een ander karakter. Reken in ieder geval op een plug-in hybride aandrijflijn. Of de verbrandingsmotor daarbij de nieuwe V6 van de aangekondigde Artura is of toch twee cilinders extra heeft, valt nog te bezien. Gezien het extreme spoiler- en vleugelwerk van deze nieuwe McLaren is het ook niet ondenkbaar dat we hier de opvolger van de reeds volledig uitverkochte Senna te pakken hebben. Nog even afwachten.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.