Safetycar 2018 onthuld: AMG GT R

S maakt plaats voor R

Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018
Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018Mercedes-Benz AMG GT R Safety Car 2018
Met de eerste testritten achter de rug nadert de start van het nieuwe Formule 1-seizoen snel. Vandaag trekt Mercedes-Benz het doek van de nieuwe safetycar: de AMG GT R.

Waar vorig jaar de GT S nog dienstdeed als safetycar, neemt de sterkere R dit jaar het stokje over. Met 585 pk is de coupé de krachtigste safetycar uit de geschiedenis. De topsnelheid van de auto ligt op 318 km/h. Het afgelopen seizoen reed de AMG GT S voorop, die met zijn 510 pk ook niet kinderachtig is. In het verleden deed onder meer de SLS AMG dienst in de koningsklasse van de autosport.

Aankomende zondag start het nieuwe seizoen en zien we de AMG GT R voor het eerst rondrijden. Dat gebeurt tijdens de Grand Prix van Australië. Dit jaar reizen de coureurs weer twintig landen af, waaronder China, Bahrein en Azerbeidzjan. Ook Frankrijk heeft na tien jaar van afwezigheid weer een race op de agenda staan. Het seizoen wordt afgesloten in Abu Dhabi op 25 november.

Alles weten over het nieuwe F1-seizoen? Koop dan vanaf morgen de AutoWeek 12 met daarbij de F1-Special voor slechts €4,95.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.