Saab weer een stukje dichter bij reorganisatie

Victor Muller bij Saab | Foto: ANP/AFP
Saab heeft toestemming gekregen om in beroep te gaan tegen het afkeuren van de reorganisatieplannen. De verwachting is dat er nu vlug een beslissing wordt genomen.

De plannen voor een vrijwillige reorganisatie bij Saab, werden in eerste instantie afgekeurd door de rechter in Vanersburg. Vandaag heeft Victor Muller van het Hof van Beroep toestemming gekregen om tegen die uitspraak in verweer te gaan. Op z'n vroegst op woensdag wordt een nieuwe uitspraak verwacht.

Victor Muller heeft beloofd de rechters te overspoelen met argumenten om de reorganisatie wel te laten doorgaan. De vakbonden, die bezig zijn met de faillissementsaanvraag voor Saab hebben laten weten dat hun zaken pas behandeld willen zien, als de rechter zijn beslissing over de reorganisatie heeft gemaakt. Als het plan wordt goedgekeurd, is Saab tijdens het opnieuw inrichten van het bedrijf onschendbaar tegen faillissement en beslaglegging. "We doen ons best om de verschillende procedures niet te laten botsen," aldus de Raad van Beroep.

Er is nog een lichtje aan de horizon in Trollhättan. Als het beroep niet wordt goedgekeurd, wil Youngman, één van de Chinese partners in spe, de beloofde 70 miljoen euro voor het einde van de week overmaken, zodat salarissen en een deel van de schulden kunnen worden weggewerkt.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.