RUF brengt eerbetoon aan CTR

720 pk voor koolstofvezel retro-911

RUF CTR (Porsche 911)
RUF heeft ter ere van de dertig jaar oude CTR 'Yellowbird' de auto nieuw leven ingeblazen. Op een volledig eigentijdse manier welteverstaan.

Het was tot op het laatste moment een verrassing waar RUF mee op de proppen zou komen in Genève, maar nu is het doek eraf. Het Duitse bedrijf brengt een eigentijds eerbetoon aan hun eigen CTR Yellowbird uit 1987.

De volledig uit koolstofvezel opgetrokken koets is niet te miskennen als een iets gemoderniseerde versie van de originele CTR. Toch heeft de tijd niet stilgestaan, want achterin vinden we een maar liefst 720 pk en 880 Nm sterke biturbo 3,6-liter zescilinder boxermotor. Schakelen gaat middels een handbediende zesbak. Dankzij de extra lichte carrosserie weegt het geheel maar 1.200 kilo, wat resulteert in een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h die maar 3,5 seconden in beslag neemt. In 9 seconden staat er 200 km/h op de teller.

Het onderstel van de CTR is volledig door RUF zelf ontwikkeld. Om de krachten te beteugelen beschikt de auto over dubbele whishbones en gigantische keramische remmen voor en achter. De CTR staat op 19-inch wielen. RUF meldt dat er vanaf begin volgend jaar maar 30 exemplaren van deze retro krachtpatser gebouwd zullen worden. Wat het hele feest moet kosten, wordt nog niet vermeld.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.