Rijkswaterstaat belicht zachte winter

Strooien in cijfers

Zout strooien (foto Joost Mooij)
Vorige winter strooide Rijkswaterstaat liefst 77 miljoen kilo strooizout uit over het Nederlandse wegennet. Afgelopen winter was uitzonderlijk mild, waardoor slechts 41 miljoen kilo op het asfalt terechtkwam.

Een kwart van het in totaal 41 miljoen kilo uitgestrooide strooizout werd gebruikt tijdens de ijzeldagen in het noorden van ons land. Deze winter zijn 542 strooiwagens, 350 sneeuwschuifers en 2 Firestorms - wagens die een zoutoplossing spuiten - ingezet. Er zijn in 9774 ritten 737.000 kilometers gereden. Vorig jaar werd 77 miljoen kilo strooizout verbruikt. In de winter van 2012/2013 werd liefst 130 miljoen kilo gestrooid. In december zijn de strooiwagens helemaal niet uitgerukt. Een unicum.

Dankzij de zwakke winter - volgens het KNMI de op één na zachtste sinds de metingen gestart zijn in 1706 - heeft onder andere tot positief gevolg dat het aantal vorstschademeldingen laag bleef. In totaal zijn 105 meldingen gemaakt. Vorige winter kwam dat aantal uit op 226 stuks.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.