'Renaults nieuwe elektrische SUV gaat Scénic heten'

Aanval op de Volkswagen ID4

Renault 'Kadjar E-Tech Electric' illustratie

Renault komt op den duur met een elektrische SUV die de strijd aan gaat met onder meer de Volkswagen ID4 en Nissan Ariya. Die krijgt de bekende typenaam Scénic, verneemt AutoExpress van Renault.

Terwijl Renault zich opmaakt voor de onthulling van Kadjar-opvolger Austral, wordt er achter de schermen ook gewerkt aan een volledig elektrische broer in het middensegment. Een tot op heden nog naamloze SUV waarop we afgelopen najaar al uitgebreid vooruitblikten. We weten al dat die auto op de CMF-EV-basis troont waar ook de Ariya van alliantiepartner Nissan op rust. Een puur voor EV's ontwikkeld platform waarmee Renault en Nissan een flink marktaandeel op de markt voor elektrische auto's willen pakken. AutoExpress begrijpt nu van Renault dat de Ariya-neef Scénic gaat heten. Een bekende naam dus, voor een totaal andere auto dan de voorgaande Scénics.

Renault concept teaser

Renault concept-teaser

De nieuwe Scénic wordt zoals gezegd een SUV in plaats van een MPV en zal enkel als vijfzitter op de markt komen. In de vorm van de Morphoz Concept uit 2020 kregen we al een stevige voorbode van het uiterlijk van de nieuwe Scénic en AutoExpress stelt dat bovenstaande teaserfoto van een conceptauto die we vorige week voorgeschoteld kregen waarschijnlijk een nieuwe voorbode is van de Scénic. Hoewel Renault met die naamloze conceptauto komend voorjaar vooral de aandacht wil vestigen op nieuwe techniek, waaronder een waterstofmotor, lijkt het uiterlijk ervan relevant voor de korte termijn. In mei krijgen we die conceptauto te zien. De onthulling van de nieuwe Scénic laat waarschijnlijk nog wel tot volgend jaar op zich wachten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum